Hozzvalk:
A tszthoz: ( ha kzel laksz az zsia bt-hez, vagy van a kzeletekben knai vegyeskereskeds, akkor vegyl rizslapot. Megri, mert nagyon j)
30dkg bzaliszt vagy rizsliszt,
fl kvskanl s,
1 pohr hideg vz,
1 felvert tojs.
A tltelkhez:
15 dkg csiperkegomba,
1 fej vrshagyma,
10 dkg zeller,
10 dkg spent,
10 dkg bambuszrgy (elhagyhat),
10 dkg szjacsra,
1 kvskanl s,
1 kvskanl cukor,
fl kvskanl glutamt (elhagyhat),
1 evkanl porti (vagy szraz fehr bor),
1 evkanl szezmolaj,
2 evkanl szjamrts,
2 evkanl olvaolaj,
2 tojs,
1 gymbrgum,
bors.
Elkszts:
Dolgozzuk tsztv a lisztet a vzzel s a sval.
30 percig nedves ruha alatt pihentessk.Deszkn nyjtsuk ki krlbell 1,5 mm-es vastagsgra.
les kssel vgjuk 1616 cm-es ngyzetekre.
Ksztsk el a tltelket:
Vgjuk ssze a zldsgeket, s a gymbrt portsuk fel.
Verjk fel a tojst, s az olaj kivtelvel adjuk hozz az zestket.
A felforrstott olajba tegyk a zellert, majd a tbbi zldsget.
Kevergetve sssk kt percig.
Adjuk hozz a tojst, s ha megszilrdult, vegyk le.
Htsk ki.
Tegynk a tsztakockk kzepre 1-2 kanl tltelket, a kt szlt hajtsuk fel, tekerjk ssze. (hasonlan, mint a tlttt kposztt)
Kenjk meg tojssal.1-2 liter olajat forrstsunk fel egy mly ednyben.
Sssk meg a tekercseket.Egyszerre hromnl tbbet ne tegynk az olajba.
Sts kzben forgassuk meg prszor.
Ha egyenletesen megpirultak (kb. 10-15 perc), vegyk ki.Natr saltalevelekre helyezzk, s klnfle friss zlddel dsztjk.
Japn tavaszi tekercs kposztval
4 kposztalevl
fl cssze babcsra
2 szl jhagyma
csipetnyi bors
1 teskanl szjaszsz
2 kanl szezmolaj
8 tavaszi tekercs
tsztalap
htfszer-keverk zls szerint
A kposztaleveleket dobd 20 msodpercre forr vzbe. blttsd le hideg vzzel s vgd gyufaszlnyi cskokra. A babcsrt bltsd le, az jhagymt vgd aprra. Az sszes zldsget keverd ssze egy tlban a szezmolajjal, borssal, szjaszsszal s htdszer-keverkkel. Oszd nyolc rszre, majd egy-egy adagot tekerj be egy megvizezett tsztalapba. B, forr olajban ssd ropogsra.
rta: Eve |