Hozzávalók 4 személyre:
4 ek. vörösborecet
4 ek. szójaszósz
4 ek. ketchup
8 ek. őszibaracklé
4 tk. méz
4 tk. keményítő
olaj
fél üveg bébikukorica
1-2 sárgarépa
2 kisebb cukkini
3 kockányi (vagy 1 marok) üvegtészta (vagy tojásos, spagetti stb.)
szezámmag
(Az enyém ilyen lett)
(A zöldséghez jó, ha megvesszük pl. a mirelit kínai wok zöldséget, mert nagyon finom. Én azt szoktam)
A szószhoz a lista elején lévőket kikeverem. A zöldségeket megtisztítom, a cukkinit kimagozom, majd mindet felaprítom, pl. a hagyma félbe, majd karikába, a kukorica és a cukkini darabokba, a répa vagy nagy lyukon reszelve vagy kis pálcikákra vágva. A zöldségeket, kevergetve roppanósra sütöm (néhány perc elég neki). Hozzáöntöm a szószt, elkeverem, kicsit hagyom sűrűsödni, majd elzárom a gázt. Közben a tésztát is kifőzöm, lecsöpögtetem és összeforgatom a zöldséges eleggyel. Tálaláskor megszórom szezámmaggal. Ha üvegtésztát használunk, akkor azt elég kb. 5 percre forró vízbe áztatni és kész is.
Írta: Eve |