Sekailoveonline
 

日本国 Nippon-koku, Nihon-koku

Japán
/ Itt olvashattok az országról, egy kicsit a történelméről a Prefektúráiról és egypár számadatot is megtekinthettek/

Ételek, Receptek
/Kedvcsináló főzőcskézéshez ^_^/

Tokyo
/ Japán fővárosa. Rövid információ a történelméről, kerületeiről és egy pár érdekességet is találtok/

 
 
 
 
 
 

Itt lesznek majd a cserék
(Affiliates)

 

 
 
 
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
................

 
Miso leves

A Miso levesnek többféle változata is van, de én most csak azokat írom le amiket én is használok, mert azokat tudom ^_^. Csak ajánlani tudom őket, mert mind nagyon finom, egészséges és alacsony kalóriatartalmú étel. Általában ez a mindennapos étkezés része a Japán életben.


Az én miso levesem ilyen lett :)  (Magyarosan jóóó nagy adag tésztával)

Tipp:
- Ha nem szereted az erős hal ízt, akkor feleannyi dashi port tegyél az alap lébe, mint amennyit előír a recept (általában a tasakon rajta van, mennyi vízzel kell elkeverni)
- Helyettesíthető a dashi halszósszal is.
- Az alapanyagokat netről is meg lehet rendelni, és jó darabig kitart egy egy csomag belőlük. Ám nem éppen a legolcsóbbak, de hosszabb távon megtérül, hidd el.
- Én általában udon tésztát is teszek bele, ha naggggyon nagyon éhes vagyok, pl. a fenti képen is a miso levesemben udon van.

Először is a miso leves alaplevének elkészítése (ez minden esetben így van):
600 ml vízbe beleöntjük a dashi port és felfőzzük, utána 70g miso pasztát elkeverünk benne, tovább melegítjük és a lé kész is.

1, Miso leves sertéshússal:

Hozzávalók (4 adaghoz)
150g sertéslapocka
200g burgonya
50g bojtorján gyökér
100ml ecet
100g daikon
60g karotta
/3 konnyaku
1ek. növényi olaj (bármelyik jó, nálam floriol napraforgó a nyerő)
2 szál újhagyma
80ml dashi (víz és halpor)
90g miso paszta
1ek. szaké (főző szaké)

Kalória: adagonként 174 kcal

Elkészítés:
1. lépés: A husit fel kell vágni kb. egyforma, 3 centi vastag csíkokra (hogy egyenletesen megfőjön). A burgonyát meghámozva 2cm-es darabokra kell vágni és 10 percig vízben áztatni. Közben a bojtorján gyökeret letisztítjuk és átlósan feldaraboljuk.
Az ecetet 600ml vízzel elkeverjük és ebbe tesszük a feldarabolt bojtorján gyökeret. 5 percenként cserélni kell a vizet, mert különben megbarnul, ezt kb.3x kell megismételni.

2. lépés: A daikont meghámozzuk és 6mm-es darabokra vágjuk. A karottát (sárgarépa) meghámozzuk és felszeleteljük.

3. lépés: A konnyakut lábasba tesszük és annyi vizet öntünk hozzá, hogy ellepje. 5 percig lassan főzzük, majd leöntjük a levét és hideg vízzel leöblítjük. 1cm nagyságú darabokra vágjuk. Az újhagymát megmossuk, megtisztítjuk és 3cm-es darabokra vágjuk.

4. lépés: Egy serpenyőben (lehetőleg wok) felhevítjük az olajat, majd levesszük a tűzről és hagyjuk picit hűlni. Beletesszük a marhahusit és megpirítjuk. 3 perc múlva hozzáadjuk a konnyakut és a zöldséget, kivéve az újhagymást. Újabb 3 percig kevergessük.

5. lépés: A dashit hozzáöntjük, és közepes lángon kevergetjük, míg megfő a zöldség. A levest misóval ás sakéval ízesítjük. Ha kész, a tetejére rakjuk az újhagymát és kész is :D

2, Misoleves spenóttal és tofuval:

Hozzávalók:
200g spenót
1 levél aburage (olajban sült natúr tofu)
600 ml dashi
70g miso
4 tojás

Kalória: adagonként kb. 305 kcal

Elkészítés:
1. lépés: A spenótot megtisztítjuk és megmossuk, tetszés szerinti darabokra (nállam falatka méretű) vágjuk.

2. lépés: Az aburage lapot szűrőbe tesszük és forró vízzel leöntjük. Utána kb. 5mmes csíkokra vágjuk. Lábasba téve felmelegítjük a dashit és hozzá adjuk a spenótot, közepes hőmérsékleten 3 percig főzzük. A 3 perc után beletesszük az aburage csíkokat (sült tofu) és tovább főzzük még 2 percig.

3. lépés: A miso pasztát pici lyukú szűrővel bele paszírozzuk a levesbe (leves lével paszírozva könnyebb).

4. lépés: Felverjük a tojásokat és omlettet készítünk belőle, majd keskeny csíkokra vágunk és a levesre tesszük. Ezzel kész is a spenótos tofu leves.

3, Misoleves káposztával és tofuval:

Hozzávalók:
200g fehér káposzta
1 levél aburage (olajban sült natúr tofu)
600 ml dashi
70g miso
4 tojás

Kalória: adagonként kb. 236 kcal

Elkészítés:
1. lépés: A káposztát  megtisztítjuk és megmossuk, tetszés szerinti darabokra (nálam falatka méretű) vágjuk.

2. lépés: Az aburage lapot szűrőbe tesszük és forró vízzel leöntjük. Utána kb. 5mmes csíkokra vágjuk. Lábasba téve felmelegítjük a dashit és hozzá adjuk a káposztát, közepes hőmérsékleten 3 percig főzzük. A 3 perc után beletesszük az aburage csíkokat (sült tofu) és tovább főzzük még 2 percig.

3. lépés: A miso pasztát pici lyukú szűrővel bele paszírozzuk a levesbe (leves lével paszírozva könnyebb).

4. lépés: Felverjük a tojásokat és omlettet készítünk belőle, majd keskeny csíkokra vágunk és a levesre tesszük. Ezzel kész is a káposztás tofu leves. Lényegében ugyanúgy készül, mint a spenótos, csak káposztával.

(Én szinte mindegyiknek a tetejére szoktam újhagymát is karikázni, iszonyat finom. Douzo~)
-Jah és lehet instant miso levest is venni, rajta a recept, meg hogy mit kell még hozzá venni pár perc az elkészítése. (de szerintem jobb a teljesen saját munka, legalábbis élvezetesebb)

Írta: Eve

 

Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?